Měla by Praha 8 dál platit společnosti Praha TV, s. r. o., za její zpravodajství?

V žádném případě.

Praha 8 si od společnosti Praha TV, s. r. o., objednává za 27 tisíc Kč měsíčně desetiminutové video se zpravodajstvím z městské části. Tato spolupráce se neosvědčila a měla by být bez náhrady ukončena. Mnohem kvalitnější televizní zpravodajství již nabízí veřejnoprávní Česká televize ve svých pořadech Z metropole, Nedej se a jiných, které se opakovaně a často zabývají celou Prahou a i naší městskou částí. Podle smlouvy s Praha TV má Praha 8 zájem „zprostředkovávat široké veřejnosti objektivní a vyvážené informace o své činnosti“. To však dodaná videa nenaplňují a domnívám se, že dodavatel tím neplní objednané zadání ani zákonné požadavky na vyváženost zpravodajství. Zpravodajství by mělo být vždy vyvážené, názorově pestré, obsahovat i kritické názory, hlasy opozice.
Informování ze strany městské části je třeba nadále zlepšovat. Tok informací musí probíhat oběma směry mezi radnicí a veřejností. Doufáme, že i nadále budeme rozvíjet projednávání záměrů s veřejností, jako byla například dvě setkání k záměrům vystavět vlakové zastávky v Karlíně a v Libni, která proběhla na začátku června za hojné účasti občanů.
Peníze ušetřené za videa od Praha TV by radnice měla investovat do akcí a kroků, o kterých budou média informovat sama od sebe.

Štěpán Klimeš

Předseda základní organizace Strany zelených na Praze 8 a kandidát Osmičky sobě do zastupitelstva MČ Praha 8.

(měsíčník Osmička 07/18)

OSMIČKA SOBĚ – ZELENÍ, KDU-ČSL a nezávislí letos kandidují společně v komunálních volbách do zastupitelstva Prahy 8.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.